İş Hayatıyla İlgili Kitaplar

Başarılı girişimcilerin çoğu okumaya çok önem veriyor. Örneğin Bill Gates yıl da 50 kitap bitiriyor, Mark Zuckerberg ise haftada bir kitap bitirmeye özen göstermekte.

Sizler de yeni fikirler edinmek, farklı konuları düşünmek ve kendinizi geliştirmeyi istiyorsanız bol bol kitap okumalısınız. Kitap okumak, size hem iş hayatınızda hem de özel hayatınızda büyük avantajlar sağlayabilir. Sizleri daha bilinçli ve bilgili insan yapabilir.

Bu yazı da özellikle de iş hayatı konulu yazılmış en önemli 10 kitaba yer veriyoruz.

    1.Savaş Sanatı – Sun Tzu

MÖ 6. yy da Sun Tzu tarafından yazılmış bu kitap, bugün askeri strateji alanında kullanılmaktadır. Mao, Napolyon gibi isimlerin de esinlendiği bu kitap hem savaş konusunda hem de iş hayatı ve insan yönetimi konusunda da ilham verici fikirlerle dolu.

  1. Duygusal Zeka – Daniel Goleman

Daniel Goleman, verdiği ilginç örneklerle duygusal zekanın 5 farklı yönünü incelemekte ve iş hayatında, ilişkilerde ve sağlıkta duygusal zekanın önemini vurguluyor.

  1. Akıllı Yatırımcı – Benjamin Graham

Benjamin Graham 20 yy’ın en önemli yatırım danışmanıdır. Akıllı yatırımcı eseri de oldukça meşhurdur. “Değer Yatırımı” kavramı girişimcilerin büyük hatalar yapmasına engel oluyor. Aynı zamanda uzun vadeli yatırım stratejileri konusunda da girişimcilerin ufkunu açmaktadır.

  1. Dost Kazanma ve İnsanları Etkileme Sanatı – Dale Carnegie

Bu kitap, iş hayatında ve özel hayatta başarı merdivenini hızlı tırmanmak isteyenlerin okuması gereken kitaptır.

  1. Düşün ve Zengin Ol – Napoleon Hill

Napoleon Hill, milyarderlerin hayatını analiz ediyor ve bu insanların başarılarının arkasındaki felsefeyi ve yaşam tarzlarını tespit ediyor. Bu kitapla milyarder olmak isteyenlere danışmanlık yapmayı hedeflemiştir. “Düşün ve zengin ol” insanların kendi hedeflerine ulaşması için cesaret veren ve ufuk açan bir eserdir.

  1. Sınırlarını Zorla – Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg, bu kitapta kadınların iş hayatındaki yerini kaleme almakta. Kadınlara iş hayatında liderlik yapmaları için tavsiyelet veriyor.

  1. Yenilikçinin İkilemi – Clayton M. Christensen

Christensen, bu kitabında büyük şirketlerin başarı ve başarısızlıklarını inceliyor.

  1. Etkili İnsanların 7 Alışkanlığı – Stephen R. Covey

Siyasetçilerin, CEO’ların, akademisyenlerin ve toplumun çok farklı kesimlerinin hayatını dönüştüren ve her yaşa, mesleğe uygun bir kitap. Bu eserle başarılı ve etkili insanların alışkanlıklarını öğrenebilirsiniz ve kendi hayatınızda düzenlemeler yapabilirsiniz.

  1. Yalın Yeni Girişim – Eric Ries

Ries, bu kitapta yeni kurulan şirketlerin nasıl olması gerektiğini, hizmet ve ürün geliştirirken nasıl stratejiler izlemesi gerektiğini anlatıyor. Kendi işini kurmak isteyen yeni girişimcilerin, bu eseri kesinlikle okuması gerekiyor.

  1. İyiden Mükemmel Şirkete – Jim Collins

Collins, kitapta mükemmele ulaşmanın ceo’ları taklitle, son teknolojiyi kullanmakla değil; iyi ekiple, doğru hedefe odaklanarak, disiplinli bir çalışma ile gerçekleşebileceğini söylüyor. Bunu da örneklerle ve şirket hikayeleriyle süslüyor.

Yorum Yap